Gröna äpplen

Gröna äpplen är en fröjd för våra smaklökar med sin krispiga och syrliga smak. Men vi kan faktiskt hjälpa både kropp och hälsa när vi mumsar på denna fantastiska frukt. Alla vet vi att äpplen är bra för hälsan, men gröna äpplen har några extra fördelar jämfört med andra sorter. De är perfekta för alla renande dieter eller program för viktnedgång.

 

 

Därför bör du äta mer av gröna äpplen

Till att börja med så har gröna äpplen ett högt fiberinnehåll. Gröna äpplen ska ätas med skalet på, så att du får i dig alla de nödvändiga fibrerna. I gröna äpplen så finns det gått om Zink, Koppar, Mangan och Kalium. 

Om du vill tappa vikt på ett hälsosamt sätt ska du börja äta två gröna äpplen om dagen. Om du har en balanserad diet med massor av variation kan frukten också hjälpa till att:

 

  • Minska dina blodsockernivåer
  • Känna dig mättare
  • Sänka dina kolesterolnivåer
  • Lättare bli av med fett runt buken

Om du vill åtnjuta yngre, friskare hud ska du prova gröna äpplen. Deras antioxidanter främjar cellulär återuppbyggnad och föryngring. Samtidigt optimerar de din leverhälsa. Glöm inte att god leverbalans hjälper det generella välmåendet.

Gröna äpplen är inte bara bra för att förebygga diabetes, utan rekommenderas också om du redan har sjukdomen.

Som vi vet exkluderas grönt äpple i många diabetikerdieter på grund av innehållet av fruktos.

Äppelskalet hos gröna äpplen har enzymer som hjälper våra T-celler. Dessa är en typ av lymfocyter som bekämpar inflammation. Pektinet i skalet ger oss dessutom vitaminer och mineraler som hjälper till att bekämpa infektioner.