Gula äpplen

Gula äpplen var de första som odlades i häckningsområde, som ligger i Centralasien. När folk tycker om äpplen, de generellt tycker om röda. Dock ett stort antal äpplen som har en gul hud med en skarp, vitt kött finns också.

 

Gula äpplen – olika typer

Ljus gul “Golden Delicious” äpplen spåra sina rötter till de “Gyllene Grimes” och “Golden Reinette” stammarna. “Braeburn” äpplen är dessutom gula äpplen med en orange-röd nyans. “Lady” äpplen är sällsynta, men dessa små äpplen också har en gul hud med en rödaktig nyans och är söt och syrlig. Dessutom är “Ingefära Gold” äpplen vanliga under säsongen sträcker sig från augusti till November. “Honey Crisp” äpplen också är gul-röda äpplen.

Vad kan gula äpplen användas till?

“Golden Delicious” äpplen används i sallader, såser och bakade pajer men kan också användas för småätande. “Braeburn” äpplen kan dessutom ätas råa, medan “Ginger Gold” äpplen har en sötsur smak och kan vara värdefulla i köket för att skapa såser och pajer. Dock fryser “Ginger Gold” äpplen inte väl. Å andra sidan, “Honung skarpa” äpplen är enkla att frysa för framtida bruk och kan användas i sallader och såser men används inte för pajer.